Hakkımızda | Gastronomi ve Mutfak Sanatları| Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Hakkımızda

VİZYONUMUZ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak vizyonumuz; günümüz eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerektirdiği donanımları edinmiş, alanında uzman ve kendini sürekli geliştiren akademik kadroya sahip, kendini sürekli güncelleyen bir eğitim anlayışıyla gastronomi eğitimine liderlik eden, dünya çapında bir bölüm olmaktır.

MİSYONUMUZ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Gastronomi ve mutfak sanatları ile diğer bilim dalları arasındaki ilişkilerin farkında olan, yenilikçi ve özgün fikirlere sahip, iş birlikli çalışabilme becerisini geliştirmiş, mutfak kültürleri üzerine çalışma yapmayı seven, gıda kimyasını bilerek mutfakta üretim yapabilen, beslenme kavramı üzerine düşünebilen ve turizm kapsamında gastronomi ve mutfak sanatlarını değerlendirebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca bölümümüz sahip olduğumuz lezzetleri bilimsel açıdan incelemeyi, bu çalışmaları tarih, antropoloji, sosyoloji gibi alanlara dayandırarak gerek ulusak gerek uluslararası platformlarda tanıtmayı, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ve aranan insan gücünü yetiştirme hususunda katkıda bulunmayı, yöresel yemek kültürümüzü özüne bağlı kalmak kaydıyla çağın gereklerine göre yorumlayıp gelecek nesillere aktaracak bireyler yetiştirmeyi kendisine amaç edinmiştir.