Bölüm Başkanının Mesajı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Bölüm Başkanının Mesajı

Sevgili Şef ve Yönetici Adayları;

Gastronomi ve mutfak sanatları bölümümüz, yemek yemekten ve yapmaktan zevk alan, yemeği doğru pişirme ve sunma tekniklerini öğrenme konusunda istekli, mutfağın tarihsel ve kültürel gelişimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olmak isteyen öğrencilere hitap etmektedir.

Temel amacımız; öğrencilerimizi gıda bilimi, beslenme ve diyetetik, turizm, tarih, sanat ve kültürel alanlarda tam donanımlı, sürdürülebilirliği temel ilke edinmiş ve interdisipliner nitelik kazanmış şefler, yöneticiler veya işletmeciler olarak mezun etmek ve sektöre kazandırmaktır.

Öğrenmenin uzun bir süreç olduğu gerçeğini göz önüne alarak, bu yolculukta tam donanımlı akademik kadromuz, üniversiteli bir gastronom olarak mezun olmanız adına her türlü donanıma sahip kampüs alt yapımız ile gastronomi adına her türlü ögeyi bünyesinde barındıran 2015 yılı dünya Gastronomi şehri Gaziantep’e sizleri davet ediyoruz.

 

Biz Hasan Kalyoncu üniversitesi olarak geleceğin şeflerini, yöneticilerini ve işletmecilerini yetiştirmeye hazırız.

                               

                                                                   Doç. Dr. Furkan Baltacı