Öğretim Planı | Gastronomi ve Mutfak Sanatları | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Öğretim Planı

Birinci Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
AIIT201 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2
ING101 İNGİLİZCE-I 2 0 2 2
SSP101 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ 2 0 2 2
TÜR101 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I 2 0 2 2
INT100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 0 1 1
GMS119 SANAT TARİHİ 2 0 2 2
GMS101 GASTRONOMİYE GİRİŞ 3 0 3 3
GMS103 KÜLTÜR TARİHİ 3 0 3 3
GMS105 GENEL İŞLETME 3 0 3 4
GMS107 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 2 0 2 4
GMS109 FRANSIZCA-I 2 0 2 2
GMS111 SERVİS TEKNİKLERİ 3 1 3 3
Toplam 30

 T: Teori     U: Uygulama   UK: Ulusal Kredi  AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

İkinci Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
AİİT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II 2 0 2 2
TÜR102 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-II 2 0 2 2
MİM112 MARKA GELİŞTİRME 2 0 2 2
İNG102 İNGİLİZCE-II 2 0 2 2
GMS102 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 3 0 3 4
GMS104 TEMEL MUTFAK BİLGİSİ 2 0 2 3
GMS106 MUTFAK KÜLTÜRÜ 3 0 3 4
GMS108 GENEL TURİZM BİLGİSİ 3 0 3 3
GMS110 FRANSIZCA II 2 0 2 2
GMS112 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 2 0 2 4
GMS114 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI 2 0 2 2
Toplam      

  T: Teori   U: Uygulama  UK: Ulusal Kredi   AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Üçüncü Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS221 MESLEKİ İNGİLİZCE-I 2 0 2 4
GMS203 FRANSIZCA III 2 0 2 4
GMS205 MUTFAK UYGULAMALARI-I 0 4 3 5
GMS207 SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ 3 0 3 5
GMS229 GIDA KİMYASI 3 0 3 5
GMS211 MENÜ PLANLAMA (Seçmeli) 3 0 3 4
GMS213 GENEL MUHASEBE (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS215 İÇECEKLERE GİRİŞ (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS217 BAHARAT VE SOSLAR (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS219 ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ (Seçmeli) 2 0 2 4
Toplam       30

  T: Teori   U: Uygulama  UK: Ulusal Kredi     AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Dördüncü Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS202 MESLEKİ İNGİLİZCE-II 2 0 2 4
GMS204 FRANSIZCA (IV) 2 0 2 4
GMS206 GIDA TEKNOLOJİSİ 3 0 3 5
GMS208 MUTFAK UYGULAMALARI-II 0 4 3 5
GMS210 UNLU MAMULLERE GİRİŞ (Seçmeli) 2 2 3 4
GMS212 FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) 3 0 3 4
GMS214 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (Seçmeli) 3 0 3 4
GMS216 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ (Seçmeli) 3 0 3 4
GMS218 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS220 SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM 3 0 3 4
Toplam 30

   T: Teori    U: Uygulama   UK: Ulusal Kredi   AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Beşinci Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS301 MESLEKİ FRANSIZCA I 2 0 2 4
GMS303 MESLEKİ İNGİLİZCE III 2 0 2 4
GMS305 MUTFAK UYGULAMALARI-III 0 4 3 5
GMS307 GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ 3 0 2 5
GMS309 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ (Seçmeli) 3 0 3 4
GMS311 TÜRK MUTFAĞI (Seçmeli) 2 1 2 4
GMS313 İLERİ PASTACILIK VE ÇİKOLATA (Seçmeli) 2 2 2 4
GMS315 ESTETİK VE MEKAN TASARIMI (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS317 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (Seçmeli) 3 0 2 4
GMS319 STAJ (Seçmeli) 0 0 0 8
Toplam       30

   T: Teori    U: Uygulama   UK: Ulusal Kred     AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Altıncı Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS302 MESLEKİ İNGİLİZCE IV 2 0 2 4
GMS304 MESLEKİ FRANSIZCA II 2 0 2 4
GMS306 MUTFAK UYGULAMALARI-IV 0 4 3 5
GMS308 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ 3 0 2 5
GMS310 SU ÜRÜNLERİ (Seçmeli) 2 1 2 4
GMS312 ŞERBETLİ TATLILAR (Seçmeli) 2 1 2 4
GMS314 GAZİANTEP VE GASTRONOMİ (Seçmeli) 2 1 2 4
GMS316 DÜNYA MUTFAKLARI (Seçmeli) 2 1 2 4
GMS318 GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ (Seçmeli) 2 0 2 4
Toplam       30

   T: Teori   U: Uygulama   UK: Ulusal Kredi   AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Yedinci Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS401 MESLEKİ İNGİLİZCE V 2 0 2 4
GMS403 MESLEKİ FRANSIZCA III 2 0 2 4
GMS405 ZİYAFET ORGANİZASYONU – I 2 0 2 4
GMS407 GIDA MEVZUATI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS409 MOLEKÜLER GASTRONOMİ (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS411 GASTRONOMİDE RENK VE TASARIM (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS413 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS415 VEJETERYAN VE DİYET MUTFAĞI (Seçmeli) 2 0 0 5
GMS417 STAJ (Seçmeli) 0 0 0 8
GMS419 ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI (SEÇMELİ) 2 0 2 5
GMS421 GASTRONOMİ YAZARLIĞI (SEÇMELİ) 2 0 2 4
GMS423 Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) 2 0 2 2
Toplam       30

   T: Teori    U: Uygulama   UK: Ulusal Kredi   AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Sekizinci Yarıyıl

Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS402 MESLEKİ İNGİLİZCE VI 2 0 2 4
GMS404 MESLEKİ FRANSIZCA IV 2 0 2 4
GMS406 ZİYAFET ORGANİZASYONU-II 2 0 2 4
GMS408 ÖNOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS410 İNTÖRN (Mesleki Uygulama) (Seçmeli) 0 0 5 8
GMS412 GİRİŞİMCİLİK (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS414 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI & STİLİSTLİK (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS416 DESTİNASYON YÖNETİMİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS418 ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS420 MUTFAKTA STRES VE EKİP YÖNETİMİ (Seçmeli) 2 0 2 4
GMS422 Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) 2 0 2 2
Toplam       30

     T: Teori  U: Uygulama  UK: Ulusal Kredi  AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

  HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ

GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

DERS MÜFREDATI

Birinci Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
AIIT201 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I 2 0 2 2
ING101 İNGİLİZCE-I 2 0 2 2
SSP101 SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ 2 0 2 2
TÜR101 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I 2 0 2 2
INT100 ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ 1 0 1 1
GMS101 GASTRONOMİYE GİRİŞ 3 0 3 5
GMS103 KÜLTÜR TARİHİ (Seçmeli) 3 0 3 3
GMS105 GENEL İŞLETME 3 0 3 5
GMS107 GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN 3 0 3 5
GMS111 SERVİS TEKNİKLERİ (Seçmeli) 3 1 4 3
GMS113 BESLENME OKUR-YAZARLIĞI (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS115 GENEL MİKROBİYOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS117 II.YABANCI DİL-I (Seçmeli) 2 0 2 3
Toplam 30

          T: Teori              U: Uygulama            UK: Ulusal Kredi          AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

İkinci Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
AIIT102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-II 2 0 2 2
TÜR102 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-II 2 0 2 2
MIM112 MARKA GELİŞTİRME 2 0 2 2
ING102 İNGİLİZCE-II 2 0 2 2
GMS102 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 3 0 3 3
GMS104 TEMEL MUTFAK BİLGİSİ 2 0 2 4
GMS106 MUTFAK KÜLTÜRÜ 3 0 3 3
GMS108 GENEL TURİZM BİLGİSİ 3 0 3 3
GMS112 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 2 0 2 3
GMS116 MİTOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS118 ETİKET OKUR-YAZARLIĞI (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS120 II.YABANCI DİL-II (Seçmeli) 2 0 2 3
GMS122 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Seçmeli) 2 0 2 3
Toplam       30

        T: Teori            U: Uygulama          UK: Ulusal Kredi                  AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sis

Üçüncü Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS201 MESLEKİ İNGİLİZCE-I 2 0 2 5
GMS203 II YABANCI DİL-III (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS205 MUTFAK UYGULAMALARI-I 2 4 6 10
GMS207 SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ (Seçmeli) 3 0 2 5
GMS209 GIDA KİMYASI 3 0 3 5
GMS211 MENÜ PLANLAMA (Seçmeli) 3 0 2 5
GMS213 GENEL MUHASEBE (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS215 İÇECEKLERE GİRİŞ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS217 BAHARAT VE SOSLAR (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS219 ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS221 SANAT TARİHİ (Seçmeli) 2 0 2 5
Toplam       30

        T: Teori        U: Uygulama              UK: Ulusal Kredi              AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Dördüncü Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS202 MESLEKİ İNGİLİZCE-II 2 0 2 5
GMS204 II YABANCI DİL-IV (Seçmeli) 2 0 3 5
GMS206 GIDA TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) 3 0 3 5
GMS208 MUTFAK UYGULAMALARI-II 2 4 6 10
GMS210 UNLU MAMULLERE GİRİŞ (Seçmeli) 2 2 3 5
GMS212 FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) 3 0 3 5
GMS214 ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (Seçmeli) 3 0 3 5
GMS216 SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ (Seçmeli) 3 0 3 5
GMS218 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ (Seçmeli) 2 0 3 5
GMS220 SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM (Seçmeli) 3 0 3 5
Toplam 30

       T: Teori         U: Uygulama              UK: Ulusal Kredi                 AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Beşinci Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS301 II YABANCI DİL-V (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS303 MESLEKİ İNGİLİZCE III 2 0 2 5
GMS305 MUTFAK UYGULAMALARI-III 2 4 6 10
GMS307 GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (Seçmeli) 3 0 2 5
GMS309 ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ (Seçmeli) 3 0 2 5
GMS311 TÜRK MUTFAĞI (Seçmeli) 2 1 2 5
GMS313 İLERİ PASTACILIK VE ÇİKOLATA (Seçmeli) 2 2 2 5
GMS315 ESTETİK VE MEKAN TASARIMI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS319 STAJ (Seçmeli) 0 0 2 5
GMS321 GASTRONOMİ VE TEKNOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 5
Toplam       30

         T: Teori      U: Uygulama       UK: Ulusal Kred         AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Altıncı Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS302 MESLEKİ İNGİLİZCE IV 2 0 2 5
GMS304 II YABANCI DİL-VI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS306 MUTFAK UYGULAMALARI-IV 2 4 6 10
GMS308 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (Seçmeli) 3 0 2 5
GMS310 SU ÜRÜNLERİ (Seçmeli) 2 1 2 5
GMS312 ŞERBETLİ TATLILAR (Seçmeli) 2 1 2 5
GMS314 GAZİANTEP VE GASTRONOMİ (Seçmeli) 2 1 2 5
GMS316 DÜNYA MUTFAKLARI (Seçmeli) 2 1 2 5
GMS318 GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ (Seçmeli) 2 0 2 5
Toplam       30

        T: Teori        U: Uygulama       UK: Ulusal Kredi               AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Yedinci Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS401 MESLEKİ İNGİLİZCE V 2 0 2 5
GMS403 II YABANCI DİL-VII (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS405 ZİYAFET ORGANİZASYONU – I 2 4 6 7
GMS407 GIDA MEVZUATI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS409 MOLEKÜLER GASTRONOMİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS411 GASTRONOMİDE RENK VE TASARIM (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS413 SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS415 VEJETERYAN VE DİYET MUTFAĞI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS417 STAJ 0 0 4 5
GMS419 ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS421 GASTRONOMİ YAZARLIĞI (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS423 Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) 2 0 2 3
Toplam       30

           T: Teori    U: Uygulama       UK: Ulusal Kredi               AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Sekizinci Yarıyıl
Ders Kodu Dersin Adı T U UK AKTS
GMS402 MESLEKİ İNGİLİZCE VI 2 0 2 5
GMS404 II YABANCI DİL-VIII (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS406 ZİYAFET ORGANİZASYONU-II 2 4 6 7
GMS408 ÖNOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS410 İNTÖRN (Mesleki Uygulama) (Seçmeli) 0 8 5 5
GMS412 GİRİŞİMCİLİK (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS414 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI & STİLİSTLİK (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS416 DESTİNASYON YÖNETİMİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS418 ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS420 MUTFAKTA STRES VE EKİP YÖNETİMİ (Seçmeli) 2 0 2 5
GMS422 Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) 2 0 2 3
Toplam       30

        T: Teori        U: Uygulama                  UK: Ulusal Kredi   AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi