Birinci Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
AIIT201 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
ING101 | İNGİLİZCE-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
SSP101 | SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ | 2 | 0 | 2 | 2 |
TÜR101 | TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
INT100 | ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ | 1 | 0 | 1 | 1 |
GMS119 | SANAT TARİHİ | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS101 | GASTRONOMİYE GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS103 | KÜLTÜR TARİHİ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS105 | GENEL İŞLETME | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS107 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS109 | FRANSIZCA-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS111 | SERVİS TEKNİKLERİ | 3 | 1 | 3 | 3 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
İkinci Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
AİİT102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
TÜR102 | TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
MİM112 | MARKA GELİŞTİRME | 2 | 0 | 2 | 2 |
İNG102 | İNGİLİZCE-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS102 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS104 | TEMEL MUTFAK BİLGİSİ | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS106 | MUTFAK KÜLTÜRÜ | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS108 | GENEL TURİZM BİLGİSİ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS110 | FRANSIZCA II | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS112 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS114 | BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Üçüncü Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS221 | MESLEKİ İNGİLİZCE-I | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS203 | FRANSIZCA III | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS205 | MUTFAK UYGULAMALARI-I | 0 | 4 | 3 | 5 |
GMS207 | SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS229 | GIDA KİMYASI | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS211 | MENÜ PLANLAMA (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS213 | GENEL MUHASEBE (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS215 | İÇECEKLERE GİRİŞ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS217 | BAHARAT VE SOSLAR (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS219 | ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Dördüncü Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS202 | MESLEKİ İNGİLİZCE-II | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS204 | FRANSIZCA (IV) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS206 | GIDA TEKNOLOJİSİ | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS208 | MUTFAK UYGULAMALARI-II | 0 | 4 | 3 | 5 |
GMS210 | UNLU MAMULLERE GİRİŞ (Seçmeli) | 2 | 2 | 3 | 4 |
GMS212 | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS214 | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS216 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS218 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS220 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM | 3 | 0 | 3 | 4 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Beşinci Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS301 | MESLEKİ FRANSIZCA I | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS303 | MESLEKİ İNGİLİZCE III | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS305 | MUTFAK UYGULAMALARI-III | 0 | 4 | 3 | 5 |
GMS307 | GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS309 | ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 4 |
GMS311 | TÜRK MUTFAĞI (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 4 |
GMS313 | İLERİ PASTACILIK VE ÇİKOLATA (Seçmeli) | 2 | 2 | 2 | 4 |
GMS315 | ESTETİK VE MEKAN TASARIMI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS317 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİ YÖNETİMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 4 |
GMS319 | STAJ (Seçmeli) | 0 | 0 | 0 | 8 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kred AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Altıncı Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS302 | MESLEKİ İNGİLİZCE IV | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS304 | MESLEKİ FRANSIZCA II | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS306 | MUTFAK UYGULAMALARI-IV | 0 | 4 | 3 | 5 |
GMS308 | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS310 | SU ÜRÜNLERİ (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 4 |
GMS312 | ŞERBETLİ TATLILAR (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 4 |
GMS314 | GAZİANTEP VE GASTRONOMİ (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 4 |
GMS316 | DÜNYA MUTFAKLARI (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 4 |
GMS318 | GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Yedinci Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS401 | MESLEKİ İNGİLİZCE V | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS403 | MESLEKİ FRANSIZCA III | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS405 | ZİYAFET ORGANİZASYONU – I | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS407 | GIDA MEVZUATI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS409 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS411 | GASTRONOMİDE RENK VE TASARIM (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS413 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS415 | VEJETERYAN VE DİYET MUTFAĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 0 | 5 |
GMS417 | STAJ (Seçmeli) | 0 | 0 | 0 | 8 |
GMS419 | ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI (SEÇMELİ) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS421 | GASTRONOMİ YAZARLIĞI (SEÇMELİ) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS423 | Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Sekizinci Yarıyıl |
|||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS402 | MESLEKİ İNGİLİZCE VI | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS404 | MESLEKİ FRANSIZCA IV | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS406 | ZİYAFET ORGANİZASYONU-II | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS408 | ÖNOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS410 | İNTÖRN (Mesleki Uygulama) (Seçmeli) | 0 | 0 | 5 | 8 |
GMS412 | GİRİŞİMCİLİK (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS414 | YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI & STİLİSTLİK (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS416 | DESTİNASYON YÖNETİMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS418 | ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS420 | MUTFAKTA STRES VE EKİP YÖNETİMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS422 | Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) | 2 | 0 | 2 | 2 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR VE MİMARLIK FAKÜLTESİ
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ
2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
DERS MÜFREDATI
Birinci Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
AIIT201 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
ING101 | İNGİLİZCE-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
SSP101 | SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ | 2 | 0 | 2 | 2 |
TÜR101 | TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-I | 2 | 0 | 2 | 2 |
INT100 | ÜNİVERSİTE HAYATINA GİRİŞ | 1 | 0 | 1 | 1 |
GMS101 | GASTRONOMİYE GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS103 | KÜLTÜR TARİHİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS105 | GENEL İŞLETME | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS107 | GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS111 | SERVİS TEKNİKLERİ (Seçmeli) | 3 | 1 | 4 | 3 |
GMS113 | BESLENME OKUR-YAZARLIĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS115 | GENEL MİKROBİYOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS117 | II.YABANCI DİL-I (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
İkinci Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
AIIT102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILÂP TARİHİ-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
TÜR102 | TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
MIM112 | MARKA GELİŞTİRME | 2 | 0 | 2 | 2 |
ING102 | İNGİLİZCE-II | 2 | 0 | 2 | 2 |
GMS102 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS104 | TEMEL MUTFAK BİLGİSİ | 2 | 0 | 2 | 4 |
GMS106 | MUTFAK KÜLTÜRÜ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS108 | GENEL TURİZM BİLGİSİ | 3 | 0 | 3 | 3 |
GMS112 | İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS116 | MİTOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS118 | ETİKET OKUR-YAZARLIĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS120 | II.YABANCI DİL-II (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
GMS122 | BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sis
Üçüncü Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS201 | MESLEKİ İNGİLİZCE-I | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS203 | II YABANCI DİL-III (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS205 | MUTFAK UYGULAMALARI-I | 2 | 4 | 6 | 10 |
GMS207 | SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE VE ATIK YÖNETİMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS209 | GIDA KİMYASI | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS211 | MENÜ PLANLAMA (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS213 | GENEL MUHASEBE (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS215 | İÇECEKLERE GİRİŞ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS217 | BAHARAT VE SOSLAR (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS219 | ARAŞTIRMA VE SUNUM TEKNİKLERİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS221 | SANAT TARİHİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Dördüncü Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS202 | MESLEKİ İNGİLİZCE-II | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS204 | II YABANCI DİL-IV (Seçmeli) | 2 | 0 | 3 | 5 |
GMS206 | GIDA TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS208 | MUTFAK UYGULAMALARI-II | 2 | 4 | 6 | 10 |
GMS210 | UNLU MAMULLERE GİRİŞ (Seçmeli) | 2 | 2 | 3 | 5 |
GMS212 | FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS214 | ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS216 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GASTRONOMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 5 |
GMS218 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ (Seçmeli) | 2 | 0 | 3 | 5 |
GMS220 | SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM (Seçmeli) | 3 | 0 | 3 | 5 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Beşinci Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS301 | II YABANCI DİL-V (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS303 | MESLEKİ İNGİLİZCE III | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS305 | MUTFAK UYGULAMALARI-III | 2 | 4 | 6 | 10 |
GMS307 | GIDA İŞLEME VE MUHAFAZA TEKNİKLERİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS309 | ENDÜSTRİYEL YEMEK ÜRETİMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS311 | TÜRK MUTFAĞI (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 5 |
GMS313 | İLERİ PASTACILIK VE ÇİKOLATA (Seçmeli) | 2 | 2 | 2 | 5 |
GMS315 | ESTETİK VE MEKAN TASARIMI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS319 | STAJ (Seçmeli) | 0 | 0 | 2 | 5 |
GMS321 | GASTRONOMİ VE TEKNOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kred AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Altıncı Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS302 | MESLEKİ İNGİLİZCE IV | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS304 | II YABANCI DİL-VI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS306 | MUTFAK UYGULAMALARI-IV | 2 | 4 | 6 | 10 |
GMS308 | İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ (Seçmeli) | 3 | 0 | 2 | 5 |
GMS310 | SU ÜRÜNLERİ (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 5 |
GMS312 | ŞERBETLİ TATLILAR (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 5 |
GMS314 | GAZİANTEP VE GASTRONOMİ (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 5 |
GMS316 | DÜNYA MUTFAKLARI (Seçmeli) | 2 | 1 | 2 | 5 |
GMS318 | GIDA FORMÜLASYONLARI VE DUYUSAL ANALİZ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Yedinci Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS401 | MESLEKİ İNGİLİZCE V | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS403 | II YABANCI DİL-VII (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS405 | ZİYAFET ORGANİZASYONU – I | 2 | 4 | 6 | 7 |
GMS407 | GIDA MEVZUATI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS409 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS411 | GASTRONOMİDE RENK VE TASARIM (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS413 | SÜRDÜRÜLEBİLİR GIDA SİSTEMLERİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS415 | VEJETERYAN VE DİYET MUTFAĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS417 | STAJ | 0 | 0 | 4 | 5 |
GMS419 | ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS421 | GASTRONOMİ YAZARLIĞI (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS423 | Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi
Sekizinci Yarıyıl | |||||
Ders Kodu | Dersin Adı | T | U | UK | AKTS |
GMS402 | MESLEKİ İNGİLİZCE VI | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS404 | II YABANCI DİL-VIII (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS406 | ZİYAFET ORGANİZASYONU-II | 2 | 4 | 6 | 7 |
GMS408 | ÖNOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS410 | İNTÖRN (Mesleki Uygulama) (Seçmeli) | 0 | 8 | 5 | 5 |
GMS412 | GİRİŞİMCİLİK (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS414 | YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI & STİLİSTLİK (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS416 | DESTİNASYON YÖNETİMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS418 | ÖRGÜTSEL PSİKOLOJİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS420 | MUTFAKTA STRES VE EKİP YÖNETİMİ (Seçmeli) | 2 | 0 | 2 | 5 |
GMS422 | Serbest Seçmeli Dersler (En fazla 1 tane seçilebilir) | 2 | 0 | 2 | 3 |
Toplam | 30 |
T: Teori U: Uygulama UK: Ulusal Kredi AKTS: Avrupa Kredi Transfer Sistemi